Na veel enthousiaste reacties op onze eerdere sessies, nodigen we je daarom van harte uit deel te nemen aan onze webinars in januari. Deelname is gratis.
21 januari:
10:00 - 11:00 uur: e-learning: Financieel Zelfredzaam - met een gastspreker van gemeente Leeuwarden
15:30 - 16:30 uur: e-learning: MAP – Maak kennis met de werking van onze modules
30 januari:
10:00 - 11:00 uur: Herhaling van Financieel Zelfredzaam
15:30 - 16:30 uur: Herhaling van e-learning: MAP
Elke webinar biedt praktische toepassingen en strategieën die essentieel zijn voor professionals die zich richten op educatie en arbeidsmarktintegratie.
Vorige week is Jonas gestart bij AL-WEST in Deventer als logistiek medewerker. Yonas kreeg hierbij begeleiding van collega Tewelde Yared die zelf ook uit Eritrea komt, de taal spreekt en hierdoor culturele verschillen kan overbruggen. Een aantal maanden geleden zijn we samen met KonnecteD (Werk- en leerbedrijf) gestart met het participatietraject waarin we statushouders laten uitstromen naar een betaalde baan. Meer weten over onze aanpak? Check onze website. #werkenwerkt
Nieuwe masterclass interculturele communicatie voor consulenten en klantmanagers van start gegaan!
Gisteren zijn collega's Idris en Willem gestart in Alkmaar met een nieuwe groep deelnemers die de masterclass interculturele communicatie zullen volgen.
Aan de hand van praktijkvoorbeelden, casussen en oefeningen wordt het onderwerp interculturele communicatie behandeld. Hoe motiveer je de doelgroep statushouders, welke cultuurverschillen kom je tegen en hoe weerhoudt zich dat tot de Nederlandse cultuur zijn vragen die uitgebreid aan de orde zijn gekomen. De masterclass is ontworpen voor klantmanagers, consulenten of andere professionals die met de doelgroep statushouders werken.
In het voorjaar starten wij weer met een nieuwe groep deelnemers. Wil je meer informatie over deze masterclass? Neem dan contact op via https://lnkd.in/e7-jXCBu
Afgelopen vrijdag waren collega's Amin Deamergi en Melda Magdis in Drachten voor de afronding van de Module Arbeidsmarkt & Participatie (MAP).
De MAP is een nieuw onderdeel van de nieuwe Wet inburgering die vorig jaar in werking is getreden. Voor diverse gemeenten in de regio voeren we de MAP uit waarbij het doel is om deelnemers kennis te laten maken met en voor te bereiden op deelname aan de Nederlandse arbeidsmarkt. In afgelopen maanden hebben we verschillende onderwerpen doorlopen zoals de beroepenoriëntatie, beroepskansen, netwerk opbouwen en werkcultuur.
Twee weken geleden kwamen we als team bij elkaar om elkaar te ontmoeten, samen terug te kijken naar afgelopen periode en vooruit te blikken naar wat komen gaat. We zijn trots op ons team, de groei die we door mogen maken en wat we samen mogen bereiken voor onze kandidaten. Bedankt Marjan van Houwelingen voor de prachtige foto's!
Afronding 2e Voorschakeltraject Basis Fietstechniek
Donderdag 22 juni mochten 8 deelnemers van het Voorschakeltraject Basis Fietstechniek het certificaat in ontvangst nemen. Tijdens een feestelijke uitreiking werden zij in het zonnetje gezet. Van harte gefeliciteerd!
Een mooi sportief weekend met een aantal collega's van Base to Work. Zaterdagavond liepen Paul, Emma, Anita, Marijn, Tiemen en Henri de Halve Marathon en 4 Engelse Mijl van Zwolle.
In de afgelopen maanden hebben 10 deelnemers het participatieproject van Base to Work gevolgd. Wekelijks kwamen de deelnemers bij elkaar en kregen zij les van onze coaches Marijn en Tewelde.
Cultuur is één van de thema's die altijd terug komen in onze trajecten. Dit betekent dat we onder andere stilstaan bij de Nederlandse cultuur en de feestdagen die gevierd worden. Afgelopen maandag was het 5 december, een dag waarin veel mensen in Nederland sinterklaas vieren.
Een aantal maanden geleden hebben we een gesprek gehad met Fabian en Marina Loekan van Gemeente Dronten. Fabian heeft de laatste jaren veel meegemaakt en kon door omstandigheden geen goede stappen zetten richting de arbeidsmarkt.
Onlangs is mevrouw Ghofran aan het werk gegaan bij de Bakker Bart. Ghofran is via Werkleerbedrijf Lucrato in contact gekomen met onze coach Paul Masséus. Ze kon aan de slag bij de Bakker Bart maar door haar taalachterstand had ze extra begeleiding nodig.
Dit overkwam Rahwa. Rahwa is op haar 15e gevlucht uit haar geboorteland Eritrea. Ze heeft een zware reis gemaakt en is ook verdwaald geweest in de woestijn. Geen idee welke kant ze op moest en uiteindelijk zonder water.
Afgelopen vrijdag zijn wij gestart in de Gemeente Heerenveen met de Module Arbeidsmarkt & Participatie (MAP). De MAP is een nieuw onderdeel van de nieuwe Wet Inburgering die in januari dit jaar in werking is getreden.
Afgelopen week was de certificering van het activatietraject in Zwartwaterland! Verschillende deelnemers zijn in de afgelopen 10 maanden begeleid om te kijken welke rol zij kunnen vervullen in de Nederlandse maatschappij.
Al eerder vertelden we jullie over Jamal. Sinds januari 2021 neemt Jamal deel aan ons participatietraject. Nu 1.5 jaar verder is hij van een werkervaringsplek naar een betaalde baan gegaan!
Afgelopen week is Ali Maalla gestart bij Base to Work in de rol van Arabisch sprekende jobcoach. Ali woont sinds een aantal jaar in Nederland en weet hoe het is om te moeten inburgeren in een nieuw land. Daarnaast spreekt hij Nederlands en Arabisch!
Vanaf 1 juni zijn collega's Paul Masséus en Marijn van der Gaag gestart in de gemeente Midden-Drenthe met het activeringsproject. De deelnemers maakten tijdens de kick-off kennis met elkaar, de coaches en kregen ook hun persoonlijke lespakket.
In de komende periode gaan 12 deelnemers aan de slag met groepstrainingen, sport & spel en individuele coaching. Meer weten over het project? Klik dan op https://lnkd.in/eDs3XyD5
Samen richting werk: aftrap hernieuwde samenwerking Arbeidsmarktproject sc Heerenveen
Sinds dit seizoen heeft ook Base To Work zich aangesloten bij het Arbeidsmarktproject. Base to Work vindt het belangrijk om naast de mens te staan. Vanuit een informele benadering kijken zij naar de kracht van de deelnemer, met als doel om op een duurzame en zelfredzame wijze te participeren in de maatschappij.
Base to Work sluit raamovereenkomst met UWV voor inkoopkader re-integratiediensten
Afgelopen week heeft Base to Work haar dienstverlenging voor de re-integratiediensten van het UWV verder uitgebreid. Naast de dienst jobcoaching, kan Base to Work nu ook de modulaire dienste, werkfit maken en naar werk aanbieden.
Tijdens de participatieprojecten krijgen deelnemers onder andere training over de Nederlandse arbeidsmarkt. Hoe ziet de arbeidsmarkt eruit en wat voor banen kan je allemaal in Nederland uitvoeren? Ook worden verschillende werknemersvaardigheden getraind zoals een gesprek voeren met collega's op de werkvloer.
Dalfsen - Onlangs heeft de kick-out van het project in Dalfsen plaatsgevonden. De kick-out is de afsluiter van onze projecten. Door middel van sport & spel en een groepsactiviteit komen de deelnemers nog een keer samen en blikken we terug op het project.
Staphorst - Afgelopen week vond de kick-off plaats van het participatietraject in de gemeente Staphorst. Twaalf statushouders ontvangen in de komende maanden begeleiding op maat en zetten hierbij stappen naar werk.
Samenwerking Gelrewerkt! en Base to Work is van start gegaan
Zutphen - Onlangs zijn Gelrewerkt! en Base to Work de samenwerking aangegaan. In de komende 9 maanden worden meerdere statushouders begeleid om duurzaam en betaald aan het werk te gaan.
Base to Work en Gemeente Zwolle gaan de samenwerking aan
Begin maart hebben Base to Work en Gemeente Zwolle de handen ineengeslagen om 20 jonge statushouders te begeleiden richting participatie in de maatschappij.
Base to Work en Gemeente Dalfsen slaan handen ineen
Base to Work en de Gemeente Dalfsen gaan de samenwerking aan en begeleiden het komende half jaar 15 kandidaten richting duurzame participatie in de arbeidsmarkt.
Base to work start met e-learning voor statushouders
Financiële problematiek rondom statushouders is een veelvoorkomend fenomeen. Base to Work begeleidt deze doelgroep richting financiële zelfredzaamheid door middel van training en e-learning. Deze e-learning draagt bij aan het begrijpen van de financiën en het vervolgens toepassen in de praktijk.
Base to Work en Gemeente Dronten gaan de samenwerking aan
Met oog op de nieuwe Wet-Inburgering slaan Base to Work en Gemeente Dronten de handen ineen door samen het project de Drontense-aanpak uit te gaan voeren. Lees meer over dit traject!
Wat betekent de Wet inburgering voor jouw gemeente?
Op 2 juli 2020 is de nieuwe ‘Wet inburgering’ op voorstel van minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aangenomen door de Tweede Kamer. Hiermee is het nieuwe inburgeringsstelsel aangenomen dat in eerste instantie vanaf 1 juli 2021 nieuwe Nederlanders moet leren zo snel mogelijk de taal en cultuur te integreren.
Base to Work en Werkbedrijf Lelystad gaan de samenwerking aan
Base to Work en Werkbedrijf Lelystad gaan de samenwerking aan om statushouders ‘werkfit’ te maken en hen duurzaam te laten uitstromen naar werk. Per november zal een groep van 16 statushouders starten met het modulaire traject.
Dit betekende de begeleiding van Base to Work voor deelnemers van Entree opleiding aan Landstede
Afgelopen schooljaar heeft Base to Work 12 statushouders van Entree opleiding aan Landstede in Harderwijk begeleid om uitval te voorkomen en de uitstroom naar werk of een vervolgopleiding te realiseren. Lees meer over het traject!
Financiële problemen voor statushouders. Wat moet er gebeuren?
Veel vluchtelingen - die inmiddels statushouders zijn - kampen met schulden, waardoor vele van hen in de problemen zitten. Jobcoach Idris Fatah Ahmed werd geïnterviewd door Nieuwlicht (EO) over onze aanpak richting zelfredzaamheid. Bekijk nu het nieuwsitem.
De afgelopen weken hebben we tijd om terug te kijken naar mooie momenten met de kandidaten van Base to Work in Hasselt. Naast het sporten en trainen aan werkfitheid, gaven we lessen over beroepen en de arbeidsmarkt. Maar wat je vast niet weet is dat het programma veel verder rijkt. Lees snel verder!
In samenwerking met Lucrato en Gemeente Apeldoorn is deze groep zes maanden geleden in actie gekomen. Prachtige mannen en vrouwen op wie we trots zijn! Waarom? Lees snel verder!
Kick-off Base to Work bij Gemeente Zwartewaterland
De komende periode zal Base to Work statushouders in Gemeente Zwartewaterland helpen om concreet deel te nemen in de maatschappij. Lees meer over het participatietraject!
Zo kunnen statushouders duurzaam integreren in de arbeidsmarkt!
Base to Work geeft kandidaten door middel van intensieve ondersteuning en begeleiding inzicht in de eigen mogelijkheden en ontwikkelpunten richting zelfredzaamheid. Maar hoe komt dit proces precies tot stand? Je leest het in dit artikel!
Waarom statushouders vaak moeite hebben met integreren in de arbeidsmarkt
Wanneer statushouders in gemeenten worden ondergebracht wordt er vanuit gegaan dat zij zichzelf kunnen redden. Toch blijkt dat dit in praktijk niet geheel haalbaar is. Lees nu waarom statushouders vaak moeite hebben met integreren in de arbeidsmarkt.
Base to Work richt zich op duurzame inzetbaarheid van statushouders/nieuwkomers
Base to Work helpt statushouders aan een duurzame basishouding ten opzichte van werk en biedt hen de kans om tot bloei te komen. Lees meer over deze integrale aanpak!
Aantal statushouders blijft hardnekkig in de bijstand
De arbeidsintegratie van nieuwkomers verloopt moeizaam en statushouders bevinden zich in een ‘zorgelijke maatschappelijke positie’. De SER luidt daarom opnieuw de noodklok. Lees snel verder!
Base to Work start nieuwe samenwerking met Gemeente Apeldoorn
Base to work start een nieuwe samenwerking met Gemeente Apeldoorn om statushouders ‘werkfit’ te maken en duurzaam uit te stromen naar werk en/of studie. Lees meer over de nieuwe samenwerking!